top of page
Zoeken

Middagdip? Ga gewoon de deur uit!

Bij de titel van deze blog moet je vast even nadenken wat ik er precies mee bedoel; waarom moet je gewoon de deur uit? Met de titel van deze blog wil ik je motiveren om in beweging te komen tijdens de middagdip. Ga je ervoor?


Na de lunch kun je er flink last van krijgen: de middagdip. Wat is de middagdip precies? De middagdip is een natuurlijke reactie van je lichaam, meestal zo tussen 14-15 uur. Chronobiologen geven aan dat dit te maken heeft met je bioritme. Je hebt dan even wat minder energie en het is lastig om productief te blijven.


Siësta

In veel zuidelijke landen hebben ze hiervoor een oplossing: de siësta. Mocht je die mogelijkheid ook hebben, een powernap van 20 minuten (niet langer!) is heel heilzaam. Helaas hebben veel mensen die mogelijkheid niet. Wat kun je dan doen?


Frisse lucht

Naast voldoende nachtrust en een gezonde voeding met volop vezels over de dag, kun je zorgen voor een flinke portie frisse lucht. Wanneer je lekker naar buiten gaat na de lunch voor een heerlijke wandeling, geef je je lichaam een oppepper en kun je er weer lekker tegenaan!


Wandelen

Wandelen is erg gezond voor je lichaam. Zelfs een korte wandeling zorgt voor meer energie en minder zin in snoepen. Heb je tijd voor een langere en pittige wandeling, dan stap je ongemerkt zo een work-out weg.


Snoeppot

Wat je vooral geen aanrader is om te doen, is het leegeten van de snoeppot (voor snelle suikers). Je voelt je even fit door een snelle stijging van je bloedglucose, om daarna juist een grotere dip te ervaren door een snelle daling van je bloedglucose.


Laat de snoeppot dus maar dicht, geniet van een vezelrijke lunch en trommel een wandelmaatje op voor een ommetje in de buitenlucht!66 weergaven

コメント


bottom of page